Hi! Saya Raja Safuan,

Merupakan Perunding Takaful Yang Sah. Mewakili Great Eastern Takaful. Telah membantu ramai orang mendapatkan pelindungan takaful secara sah dan patuh shariah. Kini menetap di Ampang, Kuala Lumpur. InsyaAllah saya akan membantu memberikan konsultansi yang terbaik buat keluarga dan anda. Paling penting adalah memberikan servis yang terbaik ketika anda memerlukan.

Masih Berfikir? Izinkan Saya Terangkan Kepada Anda Mengapa Pelan Hibah Adalah Keperluan.

Hibah Bukan Untuk Mati Jer

Ramai yang anggap hibah hanya untuk pampasan kematian sahaja. Sebenarnya tidak. Hibah juga boleh digunakan sebagai pengganti gaji jika berlakunya sakit kritikal atau lumpuh kekal.

Selesaikan Hutang

Abu Hurairah berkata, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Jiwa seorang Mukmin itu tergantung kerana hutangnya hinggalah hutangnya dilangsaikan.” (Riwayat at-Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Baihaqi). Di takdirkan hari nie anda meninggal dunia, hibah adalah pengganti untuk kita menyelesaikan segala hutang kita

Tidak Perlu Lalu Proses Faraid

Untuk melalui proses faraid adalah satu proses yang akan panjang. Bila ada hibah, insyaAllah ianya akan lebih cepat penama menerima hibah yang diberikan.

Kos Sara Diri dan Keluarga

Bayangkan bila kita tiada lagi di dunia ni. Terutama para suami, bagaimana para isteri nak tanggung keluarga? InsyaAllah hibah akan membantu mereka untuk menyara anak-anak anda.

Kos Pendidikan Anak2

Selama nie para suami yang menanggung kos pendidikan anak2. Bila seorang suami sudah tiada lagi, bagaimana pula masa depan anak2?Peninggalan hibah boleh digunakan untuk kos2 pendidikan agar tidak terjejas.

MLTT Untuk Rumah

MLTT nie tiada pengurangan tahun tempohnya berbanding MRTT. Bila anda tiada lagi, penama boleh menyambung untuk membiayai rumah anda.

Wakaf

Hibah bukan sekadar untuk kita dan keluarga kita sahaja. Jika kita berniat untuk sumbangkan hibah pada pihak2 tertentu juga boleh. InsyaAllah ianya boleh digunakan sebagai saham akhirat anda nanti.

Sorry Safuan, Ada Tak Pelan Hibah lain?

Tak Perlu Risau, Anda Bagitau Jer atau saya akan suggestkan mengikut bajet dan keperluan anda.

top takaful

luar kuala lumpur ? saya boleh berikan penerangan details secara online. don't worry..

error: Content is protected !!